Τα Κοκκινα Παπουτσια (1948)

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε μια κριτική

The Red Shoes

Ο αυταρχικός ιμπρεσάριος Μπόρις Λερμοντόφ απαιτεί από τους συνεργάτες του απόλυτη αφοσίωση στην τέχνη τους αλλά και στον ίδιο. Κάτω από αυτήν την σχεδόν βασανιστικής καθοδήγηση, η νεαρή αριστοκρατικής καταγωγής μπαλαρίνα Βικτόρια Πέιτζ βρίσκεται ξαφνικά με την πρώτη της μόλις πρωταγωνιστική εμφάνιση στο μεταίχμιο να εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη επιτυχίας . Η Βίκυ χορεύει στον κεντρικό ρόλο στη μεταφορά του παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Τα Κόκκινα Παπούτσια, στην παράσταση των Μπαλέτων Λερμεντόφ η οποία κάνει πρεμιέρα στο Μόντε Κάρλο με εξαιρετική ανταπόκριση.

Υπό την μέθη της επιτυχίας και της ειδυλλιακού τοπίου, η Βίκυ ερωτεύεται τον Τζούλιαν Κράστερ, τον νεαρό συνθέτη της μουσικής των Κόκκινων Παπουτσιών.

Όταν ο Λερμοντόφ πληροφορείται τη σχέση των δύο νέων, οργισμένος τους απομακρύνει από το μπαλέτο και ματαιώνει τις παραστάσεις των Κόκκινων Παπουτσιών. Η Βίκυ και ο Τζούλιαν επιστρέφουν στο Λονδίνο και παντρεύονται. Ο Τζούλιαν συνεχίζει να ασχολείται με επιτυχία με τη σύνθεση αντλώντας έμπνευση από τον έρωτά τους, όμως η Βίκυ δεν καταφέρνει να έχει ανάλογη συνέχεια στην καριέρα της. Περνώντας ο καιρός βρίσκει τον εαυτό της όλο και περισσότερο διχασμένο ανάμεσα στις απαιτήσεις του Λερμοντόφ για να την δεχτεί ξανά κοντά του και εκείνων της καρδιάς της

Εχετε δει αυτη τη ταινια; Γραψτε μια κριτικη

Τα Κοκκινα Παπουτσια (1948)

Τα καλύτερα μιούζικαλ - Οι καλύτερες ταινίες του 1948