Τα Ιπταμενα Στιλετα (2004)

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε τη γνώμη σας!

House of Flying Daggers (Shi mian mai fu)

Στο αποκορύφωμα της δόξας της, η Δυναστεία Τανγκ ήταν μια από τις πιο λαμπερές αυτοκρατορίες της κινεζικής ιστορίας. Το 859 μ.Χ. όμως η Δυναστεία βρισκόταν στην κατάρρευσή της.
Ο Αυτοκράτορας ήταν ανίκανος και η κυβέρνηση διεφθαρμένη. Οι ταραχές εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα και πολλοί επαναστάτες οργανώνονται σε στρατιωτικές ομάδες για να διαμαρτυρηθούν. Η μεγαλύτερη από αυτές τις ομάδες, η πιο ισχυρή, είναι μια κρυφή συμμαχία που ονομάζεται "Ο Οίκος των Ιπτάμενων Στιλέτων".

Οι Αρχές είναι εξοργισμένες με τα "Ιπτάμενα Στιλέτα" γιατί παρότι έχουν σκοτώσει τον αρχηγό τους, συνεχίζουν να θριαμβεύουν. Υπό την ηγεσία ενός μυστηριώδους Καινούριου Αρχηγού, τα Ιπτάμενα Στιλέτα γίνονται ακόμη πιο ισχυρά.
Οι δύο τοπικοί ηγέτες της Κομητείας Φενγκ Τιαν, ο Λίο και ο Τζιν διατάσσονται να συλλάβουν τον καινούριο αρχηγό μέσα σε δέκα μέρες. Ο Κάπτεν Λίο υποπτεύεται ότι η Μέι, η όμορφη καινούρια χορεύτρια στο τοπικό Πέονι Παβίλιον είναι όντως η κόρη του παλιού αρχηγού και καταστρώνει ένα σχέδιο για να τη συλλάβει και να την καλέσει για ανάκριση.

Όταν η Μέι αρνείται να προσφέρει πληροφορίες για τα "Ιπτάμενα Στιλέτα", οι δύο ηγέτες κάνουν ένα άλλο σχέδιο. Αυτή τη φορά, ο Κάπτεν Τζιν θα παριστάνει ένα μοναχικό πολεμιστή με το όνομα Άνεμος και θα σώσει την Μέι από τη φυλακή, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της για να τον οδηγήσει στο αρχηγείο των Ιπτάμενων Στιλέτων. Το σχέδιο λειτουργεί και στο μακρύ ταξίδι τους προς το αρχηγείο των Στιλέτων, ο Τζιν και η Μέι αρχίζουν να φλερτάρουν μεταξύ τους.

Η Μέι δεν αργεί να αναπτύξει συναισθήματα για τον αινιγματικό της προστάτη, Άνεμο. Ο Τζιν από τη μεριά του εκπλήσσεται που ανακαλύπτει ότι αρχίζει να υποκύπτει στη γοητεία της Μέι. Και οι δύο προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους αλλά οι ανεξέλεγκτες επιθυμίες τους τη νύχτα δεν νικιούνται εύκολα. Ο κίνδυνος ελλοχεύει στο δάσος που τους περιβάλλει και ο αέρας είναι ακίνητος, λες και νιώθει την ένταση στην ατμόσφαιρα.
Τι επιφυλάσσει η μοίρα για τους δύο εραστές, τον Τζιν και τη Μέι; Αν πρόκειται για πραγματικό έρωτα, γιατί μέσα στα μυαλά τους υπάρχουν σχέδια και μυστικά;
Odeon

Βραβευσεις

Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας 2005 (Zhao Xiaoding)

Εχετε δει αυτη τη ταινια; Γραψτε τη γνωμη σας!

Τα Ιπταμενα Στιλετα (2004)

Δραματικές ταινίες του 2004 - Οι καλύτερες δραματικές ταινίες του 2004 - Οι καλύτερες ταινίες του 2004