Η Ένατη Πύλη (1999)

THE NINTH GATE

Υπόθεση: Ο Dean Corso, ένας στυγνός καιροσκόπος, βιβλιόφιλος, πωλητής-εκτιμητής και έμπορος σπάνιων βιβλίων καλείται από τον καλύτερο πελάτη του και γνωστό συλλέκτη αποκρυφιστικών βιβλίων, τον Boris Balkan να ερευνήσει τη γνησιότητα του τελευταίου αποκτήματος της συλλογής του. Ο Boris Balkan συγκεκριμένα μόλις έχει αποκτήσει ένα από τα συνολικά 3 σωζόμενα αντίτυπα του βιβλίου του 17ου αιώνα "Οι Εννέα Πύλες" και στέλνει τον Corso στην Ευρώπη, όπου θα μπορέσει να συγκρίνει το αντίτυπό του με τα άλλα 2 σωζόμενα, που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.
Στην έρευνά του θα ανακαλύψει ότι ο συγγραφέας είχε καεί στην πυρά. Επίσης θα γνωρίσει τη χήρα του πρώην ιδιοκτήτη του αντιτύπου του Balkan και σατανολάγνα, Liana Telfer, καθώς και τους βιβλιοδέτες που το είχαν πουλήσει αρχικά στον σύζυγό της, αλλά και τους ιδιοκτήτες των άλλων δύο αντιτύπων. Μόλις το μυστήριο αρχίζει να ξετυλίγεται και μαζί να αποκαλύπτεται η αλήθεια που συνδέει και τα τρία σωζόμενα αντίτυπα, θα αρχίσει να απειλείται

Βαθμολογήστε την ταινία!

Βαθμολογήθηκε

Κριτική ταινίας από τους επισκέπτες

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 16/12/2022 22:58

    Σκοτεινή και με απροσδόκητη πλοκή και τέλος

  • Αφροδιτη 25/06/2022 14:37

    Εξαιρετική ταινία για λίγους. Ενδιαφέρουσα πλοκή που κρατάει αμείωτο ενδιαφέρον στον θεατή. Ο τζονι ντεπ όπως πάντα εξαιρετικός και από τη στιγμή που ο σκηνοθέτης είναι ο Πολάνσκι η ταινία είναι εγγύηση. Το τέλος ο σκηνοθέτης το άφησε να ερμηνευτεί από τους θεατές και δεν ήταν ξεκάθαρο, ωστόσο ήταν ανατρεπτικό. Ο συνδιασμος της μουσικής, των ερμηνειών και της πλοκής ήταν το κάτι άλλο. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο θεατής πρέπει να γνωρίζει πως πάει να δει μια ταινία βαριά και σκοτεινή -όπως και όλες οι ταινίες που έχουν να κάνουν με τον δαίμονα/σατανά και τον θεό- για αυτό πρέπει να είναι ανοιχτός σε τέτοιου είδους ταινίες αν θέλει να την παρακολουθήσει.

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε μια κριτική
Για να βαθμολογήσετε τη ταινία, η κριτική σας πρέπει να ξεπερνά τους 350 χαρακτήρες