Ταξίδι στο Νταρτζιλινγκ (2007)

The Darjeeling Limited

Υπόθεση: Οι αδερφοί Γουίτμαν καταλήγουν στην Ινδία έναν χρόνο μετά το θάνατο του πατέρα τους, χωρίς να έχουν επικοινωνήσει μεταξύ τους όλο αυτό το διάστημα.Ο Φράνσις είναι ο μεγαλύτερος από τους τρεις. Είναι αυτός που ευθύνεται για την επανένωσή τους ύστερα από ένα παρ ολίγον θανατηφόρο ατύχημα με τη μηχανή του, γι αυτό και το πρόσωπό του είναι γεμάτο επιδέσμους. Ισχυριζόμενος ότι τα αδέρφια του ήταν η πρώτη του σκέψη μετά το ατύχημα, ο Φράνσις έχει σχεδιάσει λεπτομερώς το ταξίδι τους, με σκοπό ίσως να τους φέρει λίγο πιο κοντά τον έναν με τον άλλο.

Βαθύτερος στόχος του, όμως, είναι να βρουν τη μητέρα τους, μια γυναίκα που τους έχει εγκαταλείψει πολλάκις, ήδη από τα παιδικά τους χρόνια και πλέον είναι μοναχή σε μοναστήρι που φροντίζει για τα ορφανά, κάπου στο Νταρτζίλινγκ.

Στο μεταξύ, ο μεσαίος αδερφός, Πίτερ, είναι ο πιο ανήσυχος καθώς πρόκειται να αποκτήσει παιδί με τη γυναίκα από την οποία πάντα πίστευε ότι θα έπαιρνε διαζύγιο, ενώ έχει ένα «κόλλημα» με αντικείμενα που ανήκαν στον πατέρα του.Ο μικρότερος απ όλους, ο Τζακ, είναι ένας συγγραφέας που εμπνέεται τους φανταστικούς ήρωές του απ οτιδήποτε του συμβαίνει. Έρχεται στην Ινδία με τη σκέψη του στο πρώην κορίτσι του που άφησε πίσω στο Παρίσι, ενώ δεν μπορεί να σταματήσει να κρυφακούει τον τηλεφωνητή της, για τον οποίο έχει τον κωδικό πρόσβασης. Αυτό δεν τον εμποδίζει να είναι ερωτικά επιπόλαιος και να ριχτεί πχ στην υπάλληλο του τρένουΟι περιπέτειές τους θα τους φέρουν πιο κοντά, κάποια από τα ζητήματα που τους απασχολούν θα μάθουν να τα αντιμετωπίζουν, θα συνεχίσουν, όμως, να είναι «λειψοί» συναισθηματικά

Βαθμολογήστε την ταινία!

Βαθμολογήθηκε

Κριτική ταινίας από τους επισκέπτες

  • Φιλιππος 17/11/2023 10:16

    Μου άρεσαν πολύ οι προηγούμενες δουλειές του Wes Anderson όπως το Grand Budapest, το Υδάτινες Ιστορίες, Ο Έρωτας του Φεγγαριού κτλ. Το Darjeeling Lmtd φέρνει μερικά από τα ίδια, δυνατά χαρακτηριστικά των προηγούμενων ταινιών του... καλή μουσική... υπέροχο χρώμα... ενδιαφέροντες χαρακτήρες... εξαιρετικό μοντάζ και σκηνοθεσία... εκεί που υστερεί είναι στο κωμικό μέτρο. Απλώς δεν είναι τόσο αστείο, ούτε είναι τόσο εφευρετικό όσον αφορά την ιστορία. Μάλιστα, την τελευταία ώρα αυτής της ταινίας κάθε σκηνή έμοιαζε σαν να θα ήταν η τελευταία, αλλά οδηγούσε σε μια ακόμα χωρίς ενδιαφέρον ενότητα. Η αλήθεια είναι οτι βαρέθηκα και πραγματικά πάλεψα να το ολοκληρώσω. Σίγουρα, έχει ιδιόρρυθμες, αστείες στιγμές... ...αλλά η ιστορία είναι πολύ αργή και δεν έχει την ενέργεια των άλλων ταινιών του. Είναι κάπως στάσιμο. Δεν μπορώ να το συστήσω και είμαι λίγο έκπληκτος με τη βαθμολογία που έχει πάρει στις διάφορες πλατφόρμες. Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θαυμαστές της ταινίας θα διαφωνήσουν μαζί μου, αλλά αυτό πιστεύω.

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε μια κριτική
Για να βαθμολογήσετε τη ταινία, η κριτική σας πρέπει να ξεπερνά τους 350 χαρακτήρες