Ο Εκλεκτος (2010)

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε μια κριτική

The Book of Eli

Ο Ουάσινγκτον, που αναγκάστηκε να χάσει πολλά κιλά για το ρόλο αυτό, υποδύεται έναν μοναχικό πολεμιστή, τον Ίλαϊ, που διασχίζει την Αμερική στην προσπάθειά του να προστατεύσει ένα ιερό βιβλίο, το οποίο περιέχει τα μυστικά για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Ο Ίλαϊ, ένας απλός άνθρωπος, νιώθει επιλεγμένος από τον Θεό για να εκπληρώσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο με τεράστιο προσωπικό κόστος. Ο Γκάρι Όλντμαν υποδύεται τον Κάρνεγκι, τον δεσπότη μιας μικρής πόλης, που έχει ως στόχο να αποκτήσει το ιερό αυτό βιβλίο με κάθε τρόπο.

Οι αδελφοί Χιουζ ("From Hell") επιστρέφουν με μια ατμοσφαιρική, post-apocalyptic ταινία. Το cast απαρτίζουν οι Ντένζελ Ουάσινγκτον ("American Gangster"), Γκάρι Όλντμαν ("The Dark Knight") και η ανερχόμενη Μίλα Κούνις ("Max Payne").
Warner Bros.Silver PicturesAlcon EntertainmentOdeon

Κριτικη ταινιας απο τους επισκεπτες

Proteus, 22/07/2019

Μια μετα-αποκαλυπτική ταινία με καταπληκτική ατμόσφαιρα και υποδειγματικό μοντάζ. Κεντρικός ήρωας ο Ίλαϊ, ένας μοναχικός ταξιδιώτης που προσπαθεί να επιβιώσει και να εκπληρώσει τον στόχο του ο οποίος είναι να προστατεύσει τη τελευταία Βίβλο που έχει διασωθεί στη γη. Στη πορεία του θα συναντήσει έναν αρχηγό μιας συμμορίας που θα τη διεκδικήσει με όλα τα μέσα και μια κοπέλα που θα τον συνοδεύσει σε αυτό το ταξίδι. Δε θα λεγα πως οι δύο πρωταγωνιστές Ντένζελ Ουάσινγκτον και Μίλα Κούνις είναι τα δυνατά χαρτιά της ταινίας. Είναι καλοί στους ρόλους τους αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο, σε αντίθεση με τον καταπληκτικό Γκάρι Όλντμαν στον ρόλο του παρανοϊκού "κακού" που κερδίζει με την ερμηνεία, όπως κάνει πάντα άλλωστε. Δυνατό το σενάριο, εξαιρετική η σκοτεινή σχεδόν ασπρόμαυρη ατμόσφαιρα της ταινίας, πολύ ταιριαστά τα σκηνικά και οι χώροι, εξαιρετική σκηνοθεσία/μοντάζ/λήψεις σε συνδυασμό με τη μουσική επένδυση. Μια ταινία πολύ ενδιαφέρουσα και πετυχημένη σε όλα τα σημεία

Εχετε δει αυτη τη ταινια; Γραψτε μια κριτικη

Ο Εκλεκτος (2010)

Οι καλύτερες ταινιές δράσης - Οι καλύτερες ταινίες του 2010