Ο Αήττητος (2022)

Prizefighter: The Life of Jem Belcher

5.6

Υπόθεση: Στις αρχές του 19ου αιώνα, η πυγμαχία ήταν το άθλημα των βασιλιάδων και ένας χαρισματικός νεαρός πυγμάχος πάλεψε και κατάφερε να γίνει πρωταθλητής Αγγλίας.
Το 1800 ο Τζεμ Μπέλτσερ έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας και αυτή είναι η απίστευτα αληθινή ιστορία του. Στις αρχές του 19ου αιώνα, η κοινωνική αλλαγή και πρόοδος εξαπλώνονταν με πολύ αργούς ρυθμούς κατά μήκος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Στην Αγγλία, τόσο οι πόλεις όσο και η επαρχία βρίσκονταν στα όρια της φτώχειας. Όμως, στα σκοτεινά στενά και στα πανηγύρια του Μπρίστολ αναδύθηκε ένα νέο είδος λαϊκού ήρωα. Το όνομά του ήταν Τζεμ Μπέλτσερ και επρόκειτο να μεταμορφώσει την πρωτόγονη πυγμαχία σε άθλημα των βασιλιάδων. Ο Τζεμ μεγάλωσε χωρίς τίποτα στους δρόμους, μαθαίνοντας από νωρίς τη σκληρή πραγματικότητα, καθώς έβλεπε τον διαβόητο παππού του να καταστρέφει τον εαυτό του και όποιον ήταν δίπλα του με τη βάναυση συμπεριφορά του λόγω των εθισμών του. Ήταν προπονητής και πατρική φιγούρα για τον ίδιο - ο Μπιλ Γορ, δίδαξε τον Τζεμ την πειθαρχία και τη γλυκιά τέχνη της πυγμαχίας. Ο Μπιλ έπεισε τον Τζεμ ότι μπορούσε να γίνει ο καλύτερος πυγμάχος στον κόσμο και αυτό που ακολούθησε ήταν η ανοδική πορεία του νεότερου πρωταθλητή της Αγγλίας.
Ο Τζεμ επικράτησε εύκολα στους πρώτους αγώνες του, εξαιτίας της μοναδικής του ικανότητας, ταχύτητας και επιστημονικής προσέγγισης και σύντομα έγινε πρωταθλητής Αγγλίας. Ήταν ένα φυσικό ταλέντο, με γοητεία, στυλ και χάρη.
Ο τρόπος ζωής του άλλαξε δραματικά όταν ξεκίνησε να κερδίζει, και σύντομα βρέθηκε από τη φτώχεια και τους δρόμους του Μπρίστολ να συναναστρέφεται την υψηλή κοινωνία του Λονδίνου. Ο Τζεμ υπερασπίστηκε αήττητος τον τίτλο του, για πέντε χρόνια μέχρι να τον βρει η τραγωδία. Ένα ατύχημα τον άφησε τυφλό στο αριστερό του μάτι. Μη μπορώντας πλέον να αγωνιστεί, κατέληξε στο αλκοόλ, πυροδοτώντας μια καταστροφική πτώση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα από πρωταθλητής να βρεθεί στη φυλακή. O εγκλεισμός του τον βοήθησε να αναρρώσει και να παλέψει για έναν ακόμη τίτλο απέναντι στο νέο πρωταθλητή Χένρι Πιρς. Με ένα καλό μάτι κατάφερε να φτάσει τους δεκαοκτώ γύρους σε έναν βάναυσο αγώνα που παραλίγο να τον σκοτώσει. Μέχρι σήμερα, ο Τζεμ θεωρείται ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία της πυγμαχίας και ο αγώνας του με τον Πιρς, διάρκειας δεκαοκτώ γύρων, έχει χαρακτηριστεί ως ο ξεχασμένος αγώνας του αιώνα

Βαθμολογήστε την ταινία!

Βαθμολογήθηκε

Δεν είναι αυτή η ταινία που ψάχνετε; Δείτε επίσης

Κριτική ταινίας από τους επισκέπτες

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε μια κριτική
Για να βαθμολογήσετε τη ταινία, η κριτική σας πρέπει να ξεπερνά τους 350 χαρακτήρες