Μια Ανάσα (2015)

One Breath

Ein Atem

Υπόθεση: Η Ελενα, μια όμορφη νεαρή Ελληνίδα αποφασίζει να πάρει τη ζωή της στα χέρια της και να ζήσει το όνειρό της για μια καλύτερη ζωή εν μέσω της οικονομικής κρίσης αποφασίζει να μεταναστεύσει στη Γερμανία, αφήνοντας πίσω τον σύντροφό της και την οικογένειά της. Στο νέο της ξεκίνημα έχει αρωγό και υποστηρικτή τη φίλη της Δέσποινα η οποία την φιλοξενεί και την βοηθά στην αναζήτηση εργασίας.

Ενώ η ζωή της φαίνεται να μπαίνει σε έναν καινούριο ρυθμό, όλα ανατρέπονται όταν μαθαίνει ότι είναι έγκυος. Αναγκάζεται να εργαστεί ως παιδαγωγός ενός μικρού κοριτσιού, της Λόττε, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα. Η Ελενα έχει καθημερινές προστριβές με την Τέσσα, τη μητέρα της μικρής Λόττε. Κάποια μέρα και ενώ η μικρή Λόττε είναι υπό την επίβλεψη της Ελενας, αυτή εξαφανίζεται.

Από εκείνη την στιγμή ξεκινά ο γολγοθάς της Ελενας, η οποία επιστρέφει στην Ελλάδα, ενώ στην Γερμανία θεωρείται ύποπτη για απαγωγή και καταζητείται από την αστυνομία. Η Τέσσα αποφασίζει και εκείνη να ταξιδέψει στην Ελλάδα προκειμένου να εντοπίσει την μικρή της κόρη αλλά και την Ελενα

Βαθμολογήστε την ταινία!

Βαθμολογήθηκε

Κριτική ταινίας από τους επισκέπτες

  • Κωστας 03/09/2022 15:36

    Την είδα την ταινία προσφατα αλλά δεν μ' αρεσαν η μη σωστή αντιμετώπιση της ελληνικής αστυνομίας σε μια ξένη που έχασε το παιδί της και η οποία αδίκως κατηγορούσε την Ελληνίδα. Φάνηκε η αδυναμία μας στο σύστημα υγείας, να βλέπουμε την αιμορραγουσα και να ενδιαφερόμαστε σε δεύτερο χρόνο.Ακομη αδυναμία του υπουργείου τουρισμού, όσο φάνηκε στο έργο, να δώσει τις κατευθύνσεις τις κατάλληλες. Μπορεί να μην ήταν υπεύθυνο αλλά μπορούσε να βοηθήσει. Στεναχωρηθηκα πολύ γιατί ένιωσα ότι έχουμε αδυναμίες σαν ελληνικό κράτος και το έργο της ανέδειξε. Μήπως αυτό ήθελε να πετύχει κατά βαθος ο Βαυαρός συγγραφέας και όχι να φανούν οι διαφορετικές κουλτούρες; Ελπίζω να έχουμε διορθωθεί σε αρκετό βαθμό από τότε μέχρι τώρα!

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε μια κριτική
Για να βαθμολογήσετε τη ταινία, η κριτική σας πρέπει να ξεπερνά τους 350 χαρακτήρες