Και Οι Χελωνες Μπορουν Να Πεταξουν (2004)

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε τη γνώμη σας!

Turtles Can Fly (Lakposhtha parvaz mikonand)

Σε ένα μικρό χωριό στο ιρακινό Κουρδιστάν, στα σύνορα μεταξύ Ιράν και Τουρκίας, οι κάτοικοι επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν δορυφορικό πιάτο για να μπορούν να ενημερώνονται για την επικείμενη επίθεση των Αμερικανών στο Ιράκ...
Ερχόμενο από ένα άλλο χωριό με τη μικρότερη αδελφή του και το παιδί της, ένα ακρωτηριασμένο αγόρι φέρνει ένα προμήνυμα: ο πόλεμος ολοένα πλησιάζει...
To Turtles Can Fly διαδραματίζεται στο Κουρδιστάν τις παραμονές της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ. Ο Δεκατριάχρονος Σοράν (Σοράν Ιμπραχίμ) είναι γνωστός ως Δορυφόρος, για την εγκατάσταση πιάτων και κεραίων στα τοπικά χωριά αναζητώντας νέα για τον Σαντάμ.
Είναι ο αρχηγός των παιδιών, που τα οργανώνει να κάνουν την επικίνδυνη αλλά αναγκαία δουλειά των ναρκαλιευτών. Ο Δορυφόρος ερωτεύεται μια μικρή ορφανή (Αβάζ Λατίφ), ένα κορίτσι με θλιμμένο πρόσωπο που περιπλανιέται με τον αδελφό της (Χιρς Φεϊζάλ), που φαίνεται να έχει το χάρισμα της προφητείας.
Τα αδέλφια έχουν υπό την προστασία τους ένα τρίχρονο παιδάκι, του οποίου οι δεσμοί με τα δύο αδέλφια γίνονται γνωστοί όταν αποκαλύπτεται η ανείπωτη, σκληρή αλήθεια.
Η καταστροφή αυτής της γης και των κατοίκων της φανερώνεται από την οπτική των παιδιών.
Τα εξαιρετικής ομορφιάς στοιχειωμένα βουνά αποτελούν το φόντο της βίας και της τραγωδίας, αλλά την ίδια στιγμή η ψυχή και το χιούμορ των παιδιών είναι μία αναντίρρητη δύναμη.
Audio Visual

Εχετε δει αυτη τη ταινια; Γραψτε τη γνωμη σας!

Και Οι Χελωνες Μπορουν Να Πεταξουν (2004)

Πολεμικές ταινίες του 2004 - Οι καλύτερες πολεμικές ταινίες του 2004 - Οι καλύτερες ταινίες του 2004