Ο Άτρωτος (2006)

Fearless

Huo Yuan Jia

Υπόθεση: Κίνα, τέλη του 19ου αιώνα. Ο Χούο Γιουάντζια γεννιέται στην Ντονγκγκουάνγκ, νότια του Τιαντζίν. Ο πατέρας του εργαζόταν ως σωματοφύλακας πλουσίων. Ως παιδί, ο Χούο ήταν αδύναμος και συχνά αρρώσταινε, γι' αυτό το λόγο ο πατέρας του αποφάσισε να μην του διδάξει τις πολεμικές τέχνες. Όμως, το αγόρι ήταν αποφασισμένο να μάθει να μάχεται.

Καθημερινά παρακολουθούσε τον πατέρα και τα αδέρφια του να εξασκούνται και έπειτα μιμούνταν τις κινήσεις τους μυστικά, σε ένα δάσος. Αντιλαμβανόμενος το γεγονός αυτό, ο πατέρας του αναθεώρησε και αποφάσισε να τον διδάξει ο ίδιος τις πολεμικές τέχνες. Ο Χούο έμαθε το ιδιαίτερο μαχητικό στυλ της οικογένειάς του αλλά και τα βασικά των πολεμικών τεχνών άλλων σχολών.

Όταν ο Χούο είδε τον πατέρα του να εξευτελίζεται σε έναν αγώνα, αποφάσισε να γίνει ο καλύτερος στο είδος του και να νικάει τους πάντες! Και το κατάφερε! Καθώς βελτιωνόταν συνεχώς, η φήμη του εξαπλωνόταν, όπως και η αλαζονεία του. Μια μέρα, μεθυσμένος, σκοτώνει έναν επίσης μάστορα των πολεμικών τεχνών.

Μια τέτοια πράξη δεν μένει ατιμώρητη: ο καλύτερος μαθητής του θανόντος σκοτώνει την οικογένεια του Χούο! Το γεγονός τον συγκλονίζει: ντροπιασμένος και στιγματισμένος από την απώλεια, τριγυρνάει στην αχανή χώρα σε κατάσταση σοκ. Φτάνοντας στα πρόθυρα του θανάτου, προσεγγίζει ένα ειδυλλιακό ορεινό χωριό, όπου σώζεται από μια γηραιά κυρία και την πανέμορφη, τυφλή εγγονή της. Η φροντίδα και η καλοσύνη των δύο γυναικών θα συνεφέρουν τον Χούο που αποφασίζει πως πλέον θα χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για καλό...

Το 1909, ο Χούο ιδρύει μια σχολή πολεμικών τεχνών, την Αθλητική Ομοσπονδία Jingwu. Η σχολή εισήγαγε τη γυμναστική στη σειρά μαθημάτων της, κάτι που ακολούθησαν και άλλα σχολεία. Επίσης, η σχολή ενθάρρυνε τη συνεργασία, την αυτοβελτίωση και την εθνική υπερηφάνεια.

Το έτος είναι πια το 1910. Η Κίνα είναι διαμελισμένη και ταπεινωμένη, ελεγχόμενη από τις Μεγάλες Δυνάμεις. Κάποιοι έχουν την φαεινή ιδέα να βάλουν τον Χούο να πολεμήσει με έναν βρετανό μποξέρ, έναν ισπανό ξιφομάχο, έναν γερμανό στρατιώτη κι έναν γιαπωνέζο μάστορα πολεμικών τεχνών. Στόχος: να αποδειχθεί για άλλη μια φορά η κατωτερότητα των κινέζων. Όμως, ο Χούο εκείνη τη μέρα, έγραψε ιστορία...

Βαθμολογήστε την ταινία!

Βαθμολογήθηκε

Κριτική ταινίας από τους επισκέπτες

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε μια κριτική
Για να βαθμολογήσετε τη ταινία, η κριτική σας πρέπει να ξεπερνά τους 350 χαρακτήρες