Μανκ (2020)

Mank

6.8

Υπόθεση: Το Χόλιγουντ της δεκαετίας του '30 επαναπροσδιορίζεται μέσα από τη ματιά του καυστικού κοινωνικού σχολιαστή και αλκοολικού σεναριογράφου Χέρμαν Τζ. Μάνκιεβιτς (Γκάρι Όλντμαν) που παλεύει να ολοκληρώσει το σενάριο της ταινίας "Πολίτης Κέιν" του Όρσον Γουέλς (Τομ Μπερκ)

Βαθμολογήστε την ταινία!

Βαθμολογήθηκε

Κριτική ταινίας από τους επισκέπτες

  • Jon07 08/12/2021 11:14

    Το Χόλιγουντ αρέσκεται να απεικονίζει το Χόλιγουντ ως τη ναρκισσιστική πόλη που είναι και έτσι από καιρό σε καιρό εμφανίζονται αυτές οι υψηλού προϋπολογισμού, μεγαλειώδεις παραγωγές που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να εξηγούν τον τόπο καταγωγής τους. Το Mank είναι μια ασπρόμαυρη ωδή στην εποχή του Χόλιγουντ της δεκαετίας του '30, όλα τυλιγμένα γύρω από έναν πυρήνα θεωρίας συνωμοσίας. Έχουμε τον Γκάρι Όλντμαν να παίζει τον συν-σεναριογράφο του Πολίτη Κέιν, της πιο σημαντικής και αγαπημένης ταινίας που κανείς δεν παρακολουθεί πια, και την ιστορία του πώς γράφτηκε αυτή η ταινία. Εσφαλμένα υποθέτει η παραγωγή, ότι όχι μόνο έχετε παρακολουθήσει το Citizen Kane, αλλά είστε εξοικειωμένοι και με την ιστορία του, τη σημασία των μικρών λεπτομερειών και τις μεγάλες προσωπικότητες της εποχής. Και εκεί έγκειται η αποτυχία του να συνδεθεί με το κοινό

    Αν το αγνοήσετε αυτό και δεν δίνετε δεκάρα για τον Πολίτη Κέιν, μπορείτε να απολαύσετε ένα γρήγορο στιγμιότυπο μιας ταινίας εποχής, με πολύ καλή δράση και ολοκληρωμένη με αναφορές σε γεγονότα και πολιτικές στρατηγικές που αντικατοπτρίζουν το παρόν. Πρέπει να το παρακολουθήσετε, μόνο και μόνο για να δείτε ότι οι ψεύτικες ειδήσεις δεν είναι κάτι καινούργιο για το 2021. Μπορεί να είναι λίγο υπερβολικά αλαζονικό, αλλά παρόλα αυτά παραμένει μια καλή ταινία. Είμαι σίγουρος ότι είναι καλύτερα να τη δείτε αν ξέρετε σε τι στο καλό αναφέρεται!

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε μια κριτική
Για να βαθμολογήσετε τη ταινία, η κριτική σας πρέπει να ξεπερνά τους 350 χαρακτήρες