Ένα Ψάρι που το Έλεγαν Γουάντα (1988)

A Fish Called Wanda

Υπόθεση: Η Γουάντα είναι μια φιλήδονη κακοποιός που μετά από μια ληστεία προσπαθεί να ανακαλύψει που έχει κρύψει τα κλοπιμαία ο φυλακισμένος πλέον αρχηγός της σπείρας.

Ο Ότο είναι ο βοηθός της Γουάντα, ένας παρανοϊκός τύπος με μεγάλο προσόν να λεει ασυνάρτητες ιταλικές φράσεις που λειτουργούν σαν αφροδισιακό στη Γουάντα.

Θύμα τους, ο δικηγόρος του φυλακισμένου αρχηγού, τυπικός άγγλος, τον οποίο προσεγγίζει η Γουάντα με σκοπό να εκμαιεύσει κάποιο στοιχείο.

Συνεργάτης τους είναι ένας εκτελεστής με τραύλισμα και υπερβολική αγάπη για τα ζώα.

Το «Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα» είναι μια από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες της τελευταίας εικοσαετίας. Απίστευτα κωμικοί χαρακτήρες και ευφυέστατοι διάλογοι σε μια ταινία που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα.

Βαθμολογήστε την ταινία!

Βαθμολογήθηκε

Κριτική ταινίας από τους επισκέπτες

  • Martino 05/01/2022 00:04

    Είναι όντως μία πανέξυπνη ανεπανάληπτη κωμωδία της δεκαετίας του 80 την οποία την ξαναείδα σήμερα μετά από πολλά χρόνια στην ΕΡΤ2. Απολαμβάνοντας σε όλη τη διάρκεια της τους χαρακτήρες, τις ατάκες και τις αστείες καταστάσεις, δεν δίνεις καμία σημασία στην πλοκή που τελικά καμία σημασία δεν έχει. Πραγματικά πρόκειται για μία αξιολάτρευτη βρετανική κωμωδία και αν για κάποιο λόγο δεν την έχετε δει όλα αυτά τα χρόνια, επιδιώξτε να τη δείτε και θα με θυμηθείτε!

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε μια κριτική
Για να βαθμολογήσετε τη ταινία, η κριτική σας πρέπει να ξεπερνά τους 350 χαρακτήρες