Το Μυστικο του Σκιαχτρου (2006)

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε τη γνώμη σας!

The Wicker Man

Ο αστυνομικός Edward Malus (Nicolas Cage) δέχεται ένα γράμμα από την πρώην αρραβωνιαστικιά του Willow (Kate Beahan) από το νησί Summersisle που του ζητά να ερευνήσει την εξαφάνιση της μικρής της κόρης.

Φτάνοντας εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια κοινωνία νεο-παγανιστών όπου τον κύριο λόγο φαίνεται να έχουν οι γυναίκες, ενώ οι άντρες έχουν μετατραπεί σε άβουλα υποταγμένα όντα.

Όλοι του λένε ότι η μικρή έχει πεθάνει, αλλά η Willow επιμένει ότι η κόρη της είναι κάπου ζωντανή και ότι όλο το νησί έχει συνωμοτήσει εναντίον της.

Ταυτόχρονα, όλοι ετοιμάζονται για την τελετή του Σκιάχτρου, μια αρχαία δέηση για την ευλογία της φετινής σοδειάς, στην οποία κατά τα φαινόμενα θυσιάζονται μικρά κοριτσάκια.

Ο Malus νιώθει τον κλοιό να σφίγγει απειλητικά, καθώς πλησιάζει στη λύση του μυστηρίου την ημέρα της τελετής. Ο Neil LaBute («Nurse Betty», 2000) σκηνοθετεί το remake της ομότιτλης κλασικής, και πλέον cult, ταινίας τρόμου του 1973 με τον Christopher Lee.

Ο LaBute, ενώ στην ουσία προσλήφθηκε από το Nicolas Cage και τους υπόλοιπους δεκαέξι(!) παραγωγούς για να διασκευάσει το σενάριο του πρωτότυπου, δημιούργησε ένα αναληθοφανές έπος μισογυνισμού και ρατσισμού ενάντια στις παγανιστικές πεποιθήσεις το οποίο μόνο αθώο δεν είναι.
Warner Bros.Millennium FilmsAlcon EntertainmentOdeon

Εχετε δει αυτη τη ταινια; Γραψτε τη γνωμη σας!

Το Μυστικο του Σκιαχτρου (2006)

Ταινίες μυστηρίου του 2006 - Οι καλύτερες ταινίες μυστηρίου του 2006 - Οι καλύτερες ταινίες του 2006