Σκαρφεις (1932)

Δεν είναι αυτή η ταινία που ψάχνετε; Δείτε επίσης: Ο Σημαδεμένος (1983)

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε τη γνώμη σας!

Scarface

Σικάγο, αρχές της δεκαετίας του 1930, εποχή του μεγάλου οικονομικού κραχ. Ο Tony Camonte (Paul Muni) γνωστός και με το παρατσούκλι Scarface (Σημαδεμένος), εξ αιτίας ενός σημαδιού που έχει στο πρόσωπό του, είναι ένας νεαρός Ιταλοαμερικάνος που κινείται στον χώρο του υποκόσμου, έχοντας υψηλές φιλοδοξίες. Ο ίδιος ζει με την μητέρα του και την μικρή του αδερφή Cesca (Ann Dvorak), την οποία καταπιέζει αφόρητα καθώς είναι υπερπροστατευτικός μαζί της.
Ο Tony, μετά από επαφή με τον νέο αρχηγό της περιοχής, Johnny Lovo (Osgood Perkins), γίνεται το πρωτοπαλίκαρό του σκοτώνοντας το παλιό του αφεντικό. Στόχος του Lovo είναι, με την βοήθεια του Tony, να ελέγξει την διακίνηση μπύρας σε όλα τα μπαρ του νότιου τμήματος της πόλης.

Πολύ σύντομα οι δυο άνδρες θα τα καταφέρουν και θα πάρουν τον πλήρη έλεγχο της περιοχής. Ο Tony όμως, καθώς είναι άφοβος και υπερβολικά φιλόδοξος δεν μένει ικανοποιημένος και ενάντια στις διαταγές του Lovo, θα θελήσει να επεκταθεί και στο βόρειο τμήμα της πόλης που ελέγχεται από τους Ιρλανδούς. Το γεγονός αυτό θα γίνει η αφορμή για μια μικρή ρήξη ανάμεσά στους δύο άνδρες, ρήξη που θα επιδεινωθεί όταν ο Tony, θα διεκδικήσει την όμορφη ερωμένη του αφεντικού του, την Poppy (Karen Morley)

Εχετε δει αυτη τη ταινια; Γραψτε τη γνωμη σας!

Σκαρφεις (1932)

Ταινιές δράσης του 1932 - Οι καλύτερες ταινιές δράσης του 1932 - Οι καλύτερες ταινίες του 1932