Πόλοκ, ο Ασυμβίβαστος (2000)

Pollock

7.0

Υπόθεση: Jackson Pollock, ένας από τους σημαντικότερους, αλλά και πλέον αμφιλεγόμενους Αμερικανούς ζωγράφους του 20ου αιώνα!
Τέλος της δεκαετίας του ’40. Ο Pollock έχει μόλις πετύχει την μεγάλη ανατροπή στο στυλ, εφευρίσκοντας ουσιαστικά μια νέα τεχνοτροπία – και ο κύκλος της Αφηρημένης Τέχνης έχει μόλις αποκτήσει ένα νέο αστέρι!
Έτος 1941. Ο Pollock, ανασφαλής και αυτοκαταστροφικός, βρίσκεται σ’ ένα μικρό, μίζερο διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, παγιδευμένος ανάμεσα στο αλκοόλ και σε ασήμαντες, περιστασιακές εκθέσεις αγνώστων καλλιτεχνών… Τότε ακριβώς, μπαίνει στη ζωή του η επίσης καλλιτέχνης Lee Krasner, η οποία παίρνει συνειδητά την απόφαση να βάλει την καριέρα της στο περιθώριο για να στηρίξει τον Pollock, ως σύντροφος και σύζυγος!
Μια θυελλώδης σχέση πάθους και εξάρτησης, στιγματισμένη από τις μανιοκαταθλιπτικές τάσεις του Pollock, ο οποίος τελικά, θα ενδώσει στους δαίμονες του και θα ρίξει τις τελευταίες οργισμένες πινελιές χρώματος πάνω στον σκοτεινό καμβά της ζωής του, σε ηλικία μόλις 44 χρονών!

Βαθμολογήστε την ταινία!

Βαθμολογήθηκε

Κριτική ταινίας από τους επισκέπτες

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε μια κριτική
Για να βαθμολογήσετε τη ταινία, η κριτική σας πρέπει να ξεπερνά τους 350 χαρακτήρες