Ο Δρόμος Της Απώλειας (2002)

Road to Perdition

Υπόθεση: Δύο πατέρες: ο Μάικλ Σάλιβαν, ένας εκτελεστής για λογαριασμό της ιρλανδικής μαφίας στο Σικάγο του 1930, και ο κύριος Τζον Ρούνι, το αφεντικό του Σάλιβαν και ο άνθρωπος που τον μεγάλωσε σαν παιδί του. Δύο γιοι: Ο Μάικλ Σάλιβαν Τζούνιορ και ο Κόνορ Ρούνι, ο καθένας να προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια του πατέρα του. Η ζήλια και ο ανταγωνισμός τους έβαλε όλους σε τροχιά σύγκρουσης, φέρνοντας εν τέλει τη δουλειά του Σάλιβαν στο σύμπαν της ιδιωτικής τους ζωής με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο της αγαπημένης του γυναίκας και του μικρότερου γιου του, Πίτερ.

Τώρα, ο Μάικλ Σάλιβαν και ο επιζών γιος του ξεκινούν ένα ταξίδι, με αποσκευές τις μνήμες της τραγωδίας και προορισμό την εκδίκηση των ενόχων.

Βαθμολογήστε την ταινία!

Βαθμολογήθηκε

Κριτική ταινίας από τους επισκέπτες

  • Ρουτίνος 23/01/2022 12:28

    Ήταν κάπως περίεργο να βλέπω τον Τομ Χανκς σε αυτή την ταινία. Νομίζω ότι η θετική του εικόνα τον δυσκολεύει να τον δούμε ως ψυχρό δολοφόνο. Ο χαρακτήρας του Χανκς έχει την ιδιότητα ενός είδους νονού που κρατά την οικογένεια ενωμένη. Πέρα από αυτό, είναι περισσότερο μια ταινία για μια τάση που υπάρχει πάρα πολύ στην κουλτούρα μας, αυτή των ισχυρών που καταβάλλουν κάθε μέσο για να διατηρήσουν τη δύναμη τους. Είναι όμορφα γυρισμένη αποτυπώνοντας το δράμα της ζωής στη δεκαετία του '30. Μερικές φορές ο ρυθμός πέφτει, αλλά στη συνέχεια μια έκρηξη βίας συντηρεί το ενδιαφέρον της ιστορίας. Ο σκηνοθέτης Sam Mendes σκηνοθετεί αυτό το δυνατό δράμα για την πίστη, την ευθύνη, την προδοσία και το δέσιμο ενός μυστικοπαθούς άνδρα και του μικρού γιου του. Άλλα αξιόλογα μέλη του καστ είναι οι: Dylan Baker, Stanley Tucci, Daniel Craig και Jennifer Jason Leigh. Ο Χανκς αποδεικνύεται και πάλι εξαιρετικός σε μια πολύ αξιομνημόνευτη ταινία με αρκετή βία. Κάντε χώρο για μερικά Όσκαρ!

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε μια κριτική
Για να βαθμολογήσετε τη ταινία, η κριτική σας πρέπει να ξεπερνά τους 350 χαρακτήρες