Ήρωας (2002)

Hero

Ying xiong

Υπόθεση: Στο μακρινό παρελθόν, η αρχαία Κίνα είναι χωρισμένη σε επτά βασίλεια. Ο βασιλιάς του Qin φιλοδοξεί να υποτάξει όλα τα βασίλεια και να γίνει ο πρώτος αυτοκράτορας μιας ενιαίας Κίνας. Οπως είναι φυσικό οι αντίπαλες φατρίες θα προσπαθήσουν να τον εξουδετερώσουν στην προσπάθειά τους να επικρατήσουν στη θέση του. Για να αποφύγει τις απόπειρες δολοφονίας ο βασιλιάς παίρνει την απόφαση να εξοντώσει τους τρεις πιο φημισμένους πολεμιστές.

Κανείς όμως δεν είναι τόσο γενναίος ώστε να το αναλάβει. Ενας μυστηριώδης ανώνυμος ήρωας καταφτάνει στο παλάτι φέρνει ως λάφυρα τα όπλα των τριών πολεμιστών και ζητά την αμοιβή του. Πρώτα όμως θα πρέπει να διηγηθεί στον βασιλιά του Qin τις λεπτομέρειες του κατορθώματός του. Ο δαιμόνιος μονάρχης αμφισβητεί τα λεγόμενά του. Θα μπορούσε ο ήρωας να είναι απλά ένας άπιστος προδότης που συνωμότησε μαζί με τα τρία υποτιθέμενα θύματά του με στόχο την επανάσταση

Βαθμολογήστε την ταινία!

Βαθμολογήθηκε

Δεν είναι αυτή η ταινία που ψάχνετε; Δείτε επίσης

Κριτική ταινίας από τους επισκέπτες

  • Μιχαλης Παπαδογιαννης 21/04/2023 16:14

    Καταπληκτική ταινία . Από άποψη σκηνοθεσίας , εφέ και εικόνας σε συνδυασμό με την μουσική σε κρατάει σε μια συνεχη εστίαση .
    Όσο αφορά το θέμα , μπορεί να είναι λίγο δύσκολο και πολλες φορες ακαταλαβίστικο . Μέσα ομως από αυτήν την πλοκή δείχνει βαθειές αξίες και ιδανικά που χαρακτηρίζουν σνθρωπους μιας άλλης εποχής θα έλεγα , αλλά πάντα διαχρονικοί .
    Οι ηθοποιοί εξαιρετικοί στους ρόλους τους . Μπορεί για εμας τους κοινούς θνητούς να μας φαίνονται εξωπραγματικές οι δεξιότητες τους , σε κάποιο άλλο επίπεδο ομως όλα είναι εφικτά

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε μια κριτική
Για να βαθμολογήσετε τη ταινία, η κριτική σας πρέπει να ξεπερνά τους 350 χαρακτήρες