Η Κυρια Χεντερσον Παρουσιαζει (2005)

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε τη γνώμη σας!

Mrs Henderson Presents

Λονδίνο, 1937.
Η κ. Λόρα Χέντερσον, μία εύπορη κυρία με υψηλές γνωριμίες, «χάνει» τον σύζυγό της. Είναι η δεύτερη μεγάλη απώλεια που βιώνει, μετά από εκείνη του πολυαγαπημένου της γιου, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Στην ηλικία των 69 χρονών, όμως, νιώθει ακόμα πολύ ζωντανή για να γίνει μία συνηθισμένη χήρα. Ανήσυχη καθώς είναι, αποφασίζει να αγοράσει ένα θέατρο! Πρόκειται για το θέατρο Γουίντμιλ, στην καρδιά του Σόχο. Μη γνωρίζοντας πώς να το διευθύνει, αναθέτει τη διοίκησή του στον καλλιτεχνικό διευθυντή, Βίβιαν Βαν Νταμ. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μία θυελλώδης σχέση, καθώς, τρεις και λίγο, μαλώνουν σαν τα κοκόρια...
Η πρωτοποριακή ιδέα του Βαν Νταμ για συνεχόμενες παραστάσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας γεμίζει το θέατρο, μέχρι όμως τη στιγμή που και άλλα θέατρα την αντιγράφουν. Το Γουίντμιλ (ελληνιστί: ανεμόμυλος) κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, όμως, τότε, η Λόρα προτείνει κάτι επαναστατικό: να τονώσει τις παραστάσεις, παρουσιάζοντας σ' αυτές, γυμνές γυναίκες!
Ο τότε λογοκριτής δέχεται, με την προϋπόθεση οι γυμνές κοπέλες να μένουν ακίνητες σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, προκειμένου να λειτουργούν ως έργο τέχνης και να μην προκαλούν! Όπως και να έχει, η ιδέα βάζει φωτιές στη συντηρητική κοινωνία της εποχής! Και οι παραστάσεις του Γουίντμιλ γνωρίζουν τεράστια επιτυχία!
Όταν ξεκινά ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, το Γουίντμιλ αποτελεί όαση ψυχαγωγίας για πολίτες και στρατιώτες που ετοιμάζονται για τα πεδία των μαχών...
The Weinstein CompanyBBC FilmsProoptiki

Βραβευσεις

Υποψήφια για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου 2006 (Judi Dench)
Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερων Κοστουμιών 2006 (Sandy Powell)

Εχετε δει αυτη τη ταινια; Γραψτε τη γνωμη σας!

Η Κυρια Χεντερσον Παρουσιαζει (2005)

Πολεμικές ταινίες του 2005 - Οι καλύτερες πολεμικές ταινίες του 2005 - Οι καλύτερες ταινίες του 2005