Γεννημένος Χορευτής (2000)

Billy Elliot

Υπόθεση: Στην μικρή κοινότητα του Ντάρχαμ, στη Β.Α. Αγγλία, το 1984 γίνεται μια απεργία ανθρακωρύχων. Ανάμεσα στους πιο μαχητικούς απεργούς είναι ο Τόνι, ο οποίος ωθεί τον 11χρονο γιο του Μπίλι, να κάνει μαθήματα μποξ φορώντας τα γάντια που κάποτε τίμησε με τις γροθιές του ο ίδιος.
Μόνο που ο Μπίλι δεν είναι φτιαγμένος για ένα τόσο βίαιο σπορ κι αυτό γίνεται ολοφάνερο από την απογοητευτική πρόοδο στις μπουνιές. Κάποια μέρα, που παραμένει ως αργά στο γυμναστήριο, μαγεύεται από τις κινήσεις μιας τάξης μπαλέτου, στην οποία διδάσκει η κα Γουίλκισνοσν, η κόρη της οποίας πείθει τον Μπίλι να παρακολουθήσει μαθήματα.

Η κα Γουίλκινσον διαβλέπει αμέσως το ταλέντο του Μπίλι στο χορό και τον παροτρύνει να συνεχίσει. Όταν όμως ο πατέρας του μαθαίνει ότι ο γιος του έβγαλε τα γάντια από τα χέρια του για να φορέσει τις πουέντ στα πόδια του, εξαγριώνεται τόσο που αρπάζει με το ζόρι τον Μπίλι από το μάθημα και τον τιμωρεί αναγκάζοντάς τον να μένει συνέχεια στο σπίτι για να φροντίζει τη μισότρελη γιαγιά του.
Tότε η κα Γουίλκινσον προτείνει στον Μπίλι να του παραδίδει μαθήματα στα κρυφά, προκειμένου αυτός να λάβει μέρος σ΄έναν διαγωνισμό για την υποτροφία στη Βασιλική Σχολή Μπαλέτου

Βαθμολογήστε την ταινία!

Βαθμολογήθηκε

Κριτική ταινίας από τους επισκέπτες

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε μια κριτική
Για να βαθμολογήσετε τη ταινία, η κριτική σας πρέπει να ξεπερνά τους 350 χαρακτήρες