Εξορκιστης: Η Αρχη του Κακου (2004)

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε τη γνώμη σας!

Exorcist: The Beginning

Ο Πατέρας Λάνκεστερ Μέριν πιστεύει ότι αντίκρισε το πρόσωπο του Κακού. Στα χρόνια που ακολούθησαν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Μέριν στοιχειώνεται διαρκώς από τις αναμνήσεις της φρίκης και του πόνου που έζησαν οι άνθρωποι της ενορίας του. Μετά από όλα όσα έχει δει, η πίστη του τόσο στους συνανθρώπους του, όσο και στον Παντοδύναμο, τον έχει εγκαταλείψει. Πλέον, δεν μπορεί να αποκαλείται "άνθρωπος του Θεού".

Ο Μέριν έκανε πολλά ταξίδια μακριά από την πατρίδα του, την Ολλανδία, προκειμένου να ξεφύγει από τη φρίκη που έζησε εκεί. Σε ένα από αυτά βρέθηκε στο Κάιρο, όπου έκανε μία καθοριστική για τη ζωή του γνωριμία. Ένας συλλέκτης με ειδικότητα στις σπάνιες αντίκες, του ζητά να συμμετάσχει σε μία βρετανική αποστολή αρχαιολογικών ανασκαφών που γίνεται στην απομονωμένη περιοχή της Κένυα.

Εκεί, οι αρχαιολόγοι έχουν φέρει στην επιφάνεια μια χριστιανική Βυζαντινή εκκλησία, σε ανεξήγητα καλή κατάσταση, σαν να θάφτηκε κάτω από το χώμα, μόλις είχε χτιστεί... Ο συλλέκτης θέλει από τον Μέριν, με γνώμονα τις σπουδές του στην αρχαιολογία, να βρει ένα αρχαίο κειμήλιο που βρίσκεται κρυμμένο κάπου μέσα στην εκκλησία, πριν αυτό πέσει στα χέρια των Βρετανών.

Όμως κάτω από την εκκλησία, υπάρχει κάτι άλλο, πολύ πιο παλιό, που κοιμάται και περιμένει κάποιον να το ξυπνήσει... Κρούσματα παράνοιας εμφανίζονται στους κατοίκους του παρακείμενου χωριού και στους βρετανούς στρατιώτες που φυλάσσουν την αποστολή... Ανίκανος να αντιδράσει, ο Μέριν, παρακολουθεί τις αγριότητες που διαπράττονται εις βάρος ενός αθώου χωριού, πράξεις που είχε ευχηθεί να μην έβλεπε ποτέ ξανά. Το αίμα αθώων χύνεται άφθονο σε αυτή την πεδιάδα της ανατολικής Αφρικής. Ο τρόμος μόλις έχει ξεκινήσει.

Ο Μέριν θα δει το αληθινό πρόσωπο του Κακού, στον τόπο που αυτό γεννήθηκε...
Morgan Creek Productions

Εχετε δει αυτη τη ταινια; Γραψτε τη γνωμη σας!

Εξορκιστης: Η Αρχη του Κακου (2004)

Ταινίες τρόμου του 2004 - Οι καλύτερες ταινίες τρόμου του 2004 - Οι καλύτερες ταινίες του 2004