DVD
ΤΑΙΝΙΕΣ
ΣΙΝΕΜΑ

Ενα Τραγουδι για το Ηλιοβασιλεμα (2015)

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε μια κριτική

Sunset Song

CLOSE AD

Ένα Τραγούδι για το Ηλιοβασίλεμα

CLOSE AD

Κριτικη ταινιας απο τους επισκεπτες

Μαριτα, 14/10/2023

Είναι αυτό ένα αριστούργημα; Πραγματικά δεν έχω ιδέα, αλλά νιώθω ότι μπορεί να είναι. Τα γυρίσματα είναι τέλεια και η πρωταγωνίστρια απίστευτα καλή. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο στο οποίο βασίζεται και για να είμαι ειλικρινής και δεν έχω καμία επιθυμία να το κάνω. Ο Ντέιβις είναι ένας αριστοτεχνικός σκηνοθέτης. Το «Το σπίτι της ευθυμίας» είναι νομίζω η καλύτερη ταινία του και από τα έργα που έχω δει το «Το βαθύ μπλε του έρωτα» είναι η χειρότερη του. Η Agyness Deyn ενσαρκώνει τον εαυτό της πολύ καλά στον ρόλο της Chris Guthrie. Κατά το πρώτο μισό του «Sunset Song» άντεξα τη σκληρότητα του κόσμου που απεικόνιζε, αλλά προς το τέλος σκέφτηκα ότι γινόταν πολύ βαρή. Συνολικά παρουσιάζει μια δυσοίωνη άποψη για τη ζωή, με μια αραιή ποσότητα ευτυχίας. Όμως, το όραμά του μπορεί να είναι αληθινό και η ταινία αφηγείται αυτό το συγκεκριμένο όραμα
Όπως έγραψα, δεν ξέρω την τριλογία του Lewis Grassic Gibbon. Αλλά μου αρέσει αυτή η ταινία για τα συναισθήματα, για τα τοπία, για τις αναμνήσεις για την ατμόσφαιρα άλλων σκωτσέζικων μυθιστορημάτων, για την πικρία και τους όμορφους σπόρους ελπίδας. Καλές ερμηνείες, ισχυρό μήνυμα, σοφή προοπτική για τη ζωή, ένα απαλό φεμινιστικό μανιφέστο. Πανέμορφη.

Ταινιομανής, 01/11/2020

Η ιστορία εξιστορείται κυρίως μέσα από τα μάτια της νεαρής γυναίκας, της Chris, καθώς μεγαλώνει και βιώνει δυσκολίες καθώς και ευδαιμονία. Είναι εκπληκτικό να βλέπεις τους μετασχηματισμούς της μέσω των ανθρώπων με τους οποίους έρχεται σε επαφή, της γης και των συναισθημάτων που νιώθει. Ο σκηνοθέτης είναι προφανώς εξαιρετικά έμπειρος και ικανός σε τέτοιες ιστορικές περιόδους του Ηνωμένου Βασιλείου. Αναζωογονεί τις αισθήσεις στην όραση και τον ήχο, και σχεδόν αισθανόμαστε τα συναισθήματα των χαρακτήρων και μυρίζουμε το σανό, την ομίχλη και τη λάσπη. Υποθέτω ότι αυτό είναι το στυλ "ρεαλισμός μνήμης". Αξιοσημείωτα, και κατάλληλα για τα θέματα της ιστορίας, ο Ντέιβις δεν αποφεύγει την ωμότητα του θυμού, του σεξ, του γυμνού και της βίας. Είναι εξίσου ικανός να αναδείξει την ομορφιά της ιστορίας καθώς και το σκοτάδι της. Υπάρχει υποδειγματική δράση εδώ ειδικά από τους πρωταγωνιστές, με εξαίρεση αυτόν που έπαιξε τον Ewan (κάθε του διάθεση μου φαινόταν το ίδιο). Σε γενικές γραμμές, πολύ καλή, και όμορα γραμμένη στον κινηματογραφικό φακό. Για όσους μπορούν να αντιληφθούν τη διαφορά στις περιοχές της Σκωτίας, η ταινία γυρίστηκε στη βορειοανατολική Σκωτία.

Εχετε δει αυτη τη ταινια; Γραψτε μια κριτικη

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε τη ταινία, η κριτική σας πρέπει να ξεπερνά τους 350 χαρακτήρες

Ενα Τραγουδι για το Ηλιοβασιλεμα (2015)

Οι καλύτερες δραματικές ταινίεςΔραματικές ΣειρέςΟι καλύτερες ταινίες του 2015