Κολέτ (2018)

Colette

Υπόθεση: Η Κίρα Νάιτλι ενσαρκώνει την εμβληματική Γαλλίδα συγγραφέα της αβάν γκαρντ Κολέτ που, μέσα από το έργο της, έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης κατά τον 20ο αιώνα. Ο γάμος της με τον συγγραφέα Ανρί Γκοτιέ Βιλάρ (Ντόμινικ Γουέστ) την απομάκρυνε από την απλοϊκή ζωή της επαρχίας και την εισήγαγε στη θορυβώδη ζωή του Παρισιού, όπου και ανέπτυξε το συγγραφικό της ταλέντο μεταξύ άλλων.

Τα πρώτα της βιβλία εκδόθηκαν με το ψευδώνυμο του άντρα της «Βίλλυ» και έγιναν ανάρπαστα. Εύστροφη, δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Κολέτ δεν ήταν μόνο μια χαρισματική συγγραφέας, ηθοποιός και δημοσιογράφος, αλλά και μια πρωτεργάτρια του φεμινιστικού κινήματος που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα της γυναίκας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία.

Βαθμολογήστε την ταινία!

Βαθμολογήθηκε

Κριτική ταινίας από τους επισκέπτες

  • Καλοτυχος 13/06/2019 21:11

    Το "Colette", βασισμένο στη ζωή της πρώτης Γαλλίδας μυθιστοριογράφου, η πανέμορφη κινηματογραφική παράσταση του Giles Nuttgens μας καλεί στον φωτεινό κόσμο της δεκαετίας του 19ου αιώνα, αντιπαραβάλλοντας το πράσινο εξωτερικό της υπαίθρου με τους εξαιρετικά διακοσμημένους εσωτερικούς χώρους του Παρισιού. Και οι δύο τοποθεσίες είναι γοητευτικά πλούσιες, όχι όσον αφορά τα χρήματα που ξοδεύουν οι άνθρωποι που ζουν εκεί, αλλά στον πλούτο της ζωής. Η ίδια η Colette, που παίζει η Κίρα Νάιτλι, βρίσκεται σε ολοένα και πιο έντονη αντίθεση με τα δύο σκηνικά, πολύ περίεργη και αντικειμενική για την ήσυχη ζωή της χώρας, πολύ ειλικρινής και αδιάφορη για τις αλλαγές της πόλης. Η εκθαμβωτική ομορφιά της πρωταγωνίστριας Κίρα Νάιτλι ομολογώ οτι παρασύρει θετικά σε μια ήδη καλογυρισμένη ταινία εποχής

Έχετε δει αυτή τη ταινία; Γράψτε μια κριτική
Για να βαθμολογήσετε τη ταινία, η κριτική σας πρέπει να ξεπερνά τους 350 χαρακτήρες