ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 

When Marnie Was There

WHEN MARNIE WAS THERE

Omoide no Mânî

Κυκλοφορία : 2014
Διάρκεια: 103'
Χώρα: Ιαπωνία
Γλώσσα: Ιαπωνικά
7.8
Βραβεύσεις
  • Υποψήφια για Όσκαρ Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων 2016
Υπόθεση
Η Άννα είναι ένα ανήσυχο, μοναχικό δωδεκάχρονο που κατοικεί στο Σαπόρο, μαζί με τους θετούς γονείς της, την Γιόρικο και τον σύζυγό της. Μετά από μια κρίση άσθματος του κοριτσιού στο σχολείο, οι γονείς της αποφασίζουν να την στείλουν να περάσει το καλοκαίρι στην εξοχή, σε συγγενείς της Γιόρικο που κατοικούν στην μικρή, παραθαλάσσια πόλη Κόυσιρο, όπου ο αέρας είναι καθαρότερος.

Εκεί, οι συγγενείς της, Σέτσου και Κιγιομάσα είναι πολύ καλοί μαζί της και της συμπεριφέρονται σαν να ήταν κόρη τους. Η Άννα όμως δεν τα πηγαίνει καλά με τα ντόπια παιδιά στην ηλικία της και καταλήγει πάλι μόνη της να ζωγραφίζει τοπία της περιοχής.

Όλα αυτά όμως αλλάζουν όταν γνωρίζει την Μάρνι, ένα σχεδόν απόκοσμο ξανθό κορίτσι που κατοικεί σε μία έπαυλη, στην απέναντι πλευρά ενός βάλτου. Το κορίτσι φαίνεται να συμπαθεί και να ενδιαφέρεται πραγματικά για την Άννα, από την πρώτη τους συνάντηση ακόμα και ο καλοπροαίρετος χαρακτήρας της την ενθαρρύνει να ανοιχτεί για πρώτη φορά σε κάποιον.

Κάτι περίεργο όμως συμβαίνει με την Μάρνι, μιας και η Άννα την έχει ξαναδεί στα όνειρά της με αποτέλεσμα ενίοτε να αμφιβάλλει για το αν πρόκειται για πραγματικό πρόσωπο ή αποκύημα της φαντασίας της. Η σχέση όμως μεταξύ των δύο αποδεικνύεται τόσο δυνατή, που η Άννα προσπερνάει εντελώς τις αμφιβολίες της, καθώς συνειδητοποιεί πόσο ανάγκη έχει την καινούρια της φίλη
Σκηνοθεσία
-
Αξιολογήστε αυτή τη ταινία

When Marnie Was There