ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 

Χάντσον Χοκ: Το Γεράκι

ΧΑΝΤΣΟΝ ΧΟΚ: ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ

Hudson Hawk

Κυκλοφορία : 1991
Διάρκεια: 100'
Χώρα: Αμερική
Γλώσσα: Αγγλικά
5.7
Υπόθεση
Ο 'Εντι Χόκινς, περισσότερο γνωστός ως Χάντσον Χοκ, αποφυλακίζεται μετά από δέκα χρόνια κάθειρξης και ορκίζεται να μην ξαναγυρίσει ποτέ στην κόλαση που λέγεται φυλακή. Πράγματι, ο μεγαλύτερος κλέφτης αυτοκινήτων του κόσμου είναι αποφασισμένος να αποτραβηχτεί δια παντός από τις παράνομες δραστηριότητές του και κανείς δεν μπορεί να του αλλάξει γνώμη. 'Ομως, η μοίρα του επιφυλάσσει εντελώς διαφορετικές εκπλήξεις. Το πάμπλουτο ζευγάρι, ο Ντάργουϊν και η Μινέρβα Μέιφλάουερ, χρειάζονται απεγνωσμένα έναν... κλέφτη για να βοηθήσει στην πραγματοποίηση τών σχεδίων τους. Τον καλύτερο στο είδος του.

'Οταν ο Χοκ αρνείται να συνεργαστεί, οι Μέιφλάουερς βρίσκουν τον τρόπο να τον πείσουν-έστω και διά της βίας-χρησιμοποιώντας εκβιασμό.'Αν ο Χοκ δεν συμφωνήσει να τους βοηθήσει,τότε εκείνοι θα σκοτώσουν τον καλύτερο φίλο του, τον Τόμι.Ο Χοκ δεν έχει ενναλακτική λύση και υποκύπτει στον εκβιασμό τους. Αποστολή του είναι να ταξιδέψει ανά τον κόσμο και να κλέψει τρία έργα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Το μοντέλο ενός αλόγου γνωστό με το όνομα "Σφόρτσα" (Δύναμη), ένα βιβλίο που περιέχει σκίτσα και διαγράμματα του μεγάλου δημιουργού και ονομάζεται Κόντεξ, και, το πρωτότυπο σχέδιο ενός ελικοπτέρου του 16ου αιώνα. Αυτό που δεν γνωρίζει όμως ο Χοκ είναι ότι τα αντικείμενα αυτά έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία απ' ότι η ιστορική τους αξία. Ωστόσο, ο Χοκ έχει να αντιμετωπίσει κι άλλου είδους μπερδέματα.

Ξαφνικά,μπαίνει στο δρόμο του μια μυστηριώδης και πολύ όμορφη γυναίκα,η'Αννα Μπαράλι.Μήπως αυτή η γοητευτική γυναίκα συνδέεται με τους Μέιφλάουερς; Μήπως δουλεύει για την CIA; ή μήπως είναι μια κατάσκοπος, σταλμένη από το Βατικανό; Ποιός να ξέρει και σε τελευταία ανάλυση... ποιός ενδιαφέρεται! Ο ίδιος ο Χοκ, μετά από 10 χρόνια φυλακής, δεν νοιάζεται καθόλου. Αυτό που σκοπεύει να κάνει είναι να εμποδίσει τους Μέιφλάουερς από τα σκοτεινά σχέδιά τους, να εξασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα του φίλου του Τόμι και γιατί όχι; να διασκεδάσει με την όμορφη 'Αννα
Σκηνοθεσία
-
Αξιολογήστε αυτή τη ταινία

Χάντσον Χοκ: Το Γεράκι